Na Susi musíte mít speciální rýži

Posted in Služby

Na přípravu sushi se vyplatí kupovat kvalitní japonskou kulatozrnnou rýži, která je k tomuto účelu určená. S jinou půjde sushi nejen špatně připravit, ale především nebude mít jídlo správnou chuť. Sushi rýže je japonská , která se po uvaření lepí, takže je pro tvarování rolek ideální. Rozlišujeme asi 180 druhů rýže, ale v Česku běžně seženeme tak pět základních druhů.

 


Při přípravě rýže doporučuje investovat i do rýžovaru. V obyčejném hrnci je správná příprava rýže na sushi docela složitá, rýžovar se o většinu věcí postará sám. Pokud jivařímev hrnci, měli bychom ji s vodou smíchat v poměru 1,2 dílů vody k jednomu dílu rýže. Nejdříve ji necháme asi čtyři minuty ve studené vodě, poté vaříme přibližně 13 minut, po celou dobu z ní nesmíme sundávat pokličku. Po uvaření ji necháme dalších 20 minut v zavřeném hrnci odstát.

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit